Referat: BKW - Skogaby BK

BKW- Skogaby BK träningsmatch

BKW ”hängde på låset” när det väl åter var godkänt med träningsmatcher i lokalfotbollen. Match mot Skogaby BK var planerad.

Vädret som vanligt strålande.

En viss tillströmning av fotbollssvältande åskådare runt planen märktes. Tror denna matchen var den enda i Halland igår.
BKW hade kallat 22spelare till matchen, varav 19 var tillgängliga.

Eftersom inga omklädningsrum var bokade i Veinge var det ombyte hemma/utomhus som gällde. Allt enligt gällande rekommendationer.

De 11 som startade i BKW var : Jocke, Ludwig, Zett, Simon, Jakob, Robban, Besim, Kenan, Viggo (inlånad från LFK), Edvin och Nderim.

Det var gästerna SBK som hade mest boll inledningsvis men man skapade inte speciellt mycket. BKW stod för farligheterna. Edwin borde nätat när han från nära håll efter inspel från höger fick en möjlighet, men keeper Karlsson i SBK buren parerade.

Minuten efter är Kenan på väg in i straffområdet när han görs ner och domaren kan inte undvika att blåsa straff.

Okoncentration från ordinarie straffläggare Kenan eller ej (det där med att den fällde inte ska slå straffen)men han placerar bollen utanför högerstolpen, och det är fortfarande mållöst.

Vänskaplig anda men ändå lite irritation efter vissa närkamper ändar med att SBK efter 17 minuter får en spelare utvisad efter 2 gula. Men eftersom det är en vänskapsmatch tillåts SBK plocka in en ersättare för den utvisade.

Walldia inledde lite oorganiserat i början men börjar nu få ordning på leden. Viggo som verkar spelsugen värre ligger bakom mycket framåt.
Viggo är också mannen bakom en framstöt på vänsterkanten och därifrån kan han också servera Robban Andersson som smugit upp i en bra position till höger där han kan prickskjuta in ledningsmålet för BKW, där fick Robban spräckt en nolla som varit svår för honom att bli av med, 1-0 tid 23 min.

Ledningsmålet för BKW styrde över det mesta i chansväg till BKW som nu började svärma som bålgetingar på Skogabys planhalva.
Nu är det Besim som tar sig in i SBK:s straffområde varvid SBK försvaret är lite för omilda i sin behandling av den smidiga innehavaren med tröja nr 11, ännu en straffsignal ljuder över Veingeslätten. Denne gången är det Nderim Peci som tar hand om straffen, Nderim sätter bollen i samma hörn som Kenan fast på rätt sida stolpen, rättvist 2-0 BKW.

Några minuter senare är det på håret att SBK reducerar efter en riktig blindpass framåt från Walldiafösvaret, här får Jocke i Walldiakassen visa sin klass med en jätteräddning från nära håll. Mycket viktigt i det läget att SBK:s nolla förblir intakt.

Istället är det Walldia som fortsatt håller i taktpinnen och SBK har svårt att få ut något nämnvärt.
Dominant som brukligt i Walldias defensiva mittfält Simon Walldèn gör som vanligt en bra insats,
Simon hittar också luckorna offensivt. Viggo fortsatt offensiv får en bra boll på vänsterkanten som han förvaltar väl genom att skruva in 3-0 i bortre.

Det känns nu som att Walldia har full kontroll på tillställningen.
Någon minut återstår av halvleken när Nderim tvingar Karlsson till en paradräddning
3-0 och pausvila är nog smickrande siffror för gästerna SBK.

Andra halvlek

De flesta Walldianerna byts ut i pausvilan:
BKW i andra halvlek: Dino, Sakhi, Hannes, Tanne, Nderim , Macke P, Kenan, Egzon, Zett, Micke och Manne.
Skogaby satsar allt framåt för att i alla fall spräcka nollan och kanske få häng på BKW. Men istället rasar det mesta för de rödklädda.

Walldia förvaltar sina möjligheter.

En vänsterhörna på bästa sätt efter 50 min som Hannes trycker in- 4-0 från nära håll.
En början på ett äkta hattrick.
Minut 51: Långboll från Manne där Hannes avslutar och Karlsson står för en briljant fotparad.

Minut 58: Nderim hittar Hannes och så var det 5-0

Minut 60:Manne otursgubben blir i en närkamp trampad på handen vilket tvingar honom av banan med en trolig fraktur i handen.

Minut 62 Hannes rinner igenom på egen hand - 6-0.

Hattrick på 12 min, inte illa.

Det är öppna spjäll nu som gäller på plan.

Lillebror Viggo vill inte vara sämre och gör sitt andra mål för dagen i mitten av halvleken, 7-0.

Walldia är inte nöjda utan anfaller/anfaller/anfaller

Nderim igenom och fälld – straff, Nderim lämnar över till Micke som slår en välplacerad straff men tyvärr chansar Karlsson rätt och räddar.

Spelet vänder och SBK får hörna från höger som Besart skarvar in, 7-1.

Men Walldia ska få sista ordet i denna målkavalkad. Med 2 minuter kvar fastställer Besim Fetahi slutresultatet efter inspel av Macke P.

Sammantaget en strålande insats av ett hungrigt BKW. Alla gör vad man ska och lite till.
Men man får i alla fall säga att efternamnet Persson stod för det mesta (5 mål).

När nästa match går av stapeln är det Corona som styr känns det som.

BK Walldia- Skogaby BK

23 min 1-0 Robban (Viggo)
25 min 2-0 Nderim (Besim)
38 min 3-0 Viggo (Simon)
50 min 4-0 Hannes (Nderim)
58 min 5-0 Hannes (Nderim)
62 min 6-0 Hannes (-)
66 min 7-0 Viggo (-)
84 min 7-1 Besart Mazreku
88 min 8-1 Besim (MackeP)